ترم دوم 90-89- تولید

این صفحه یکی از صفحات بخش ” وبلاگم در دوران کارشناسی ارشد انیمیشن” در مجله بلاگ بن پم است.

گویا درس تولید چیزی شبیه اقتصاد است

استاد آمد یک مساله داد

یک انیمیشن 120 دقیقه ای به صورت زیر تولید شده

40 دقیقه 24فریم در ثانیه

40 دقیقه 12فریم در ثانیه

40 دقیقه 8فریم در ثانیه

اگر 30 دقیقه از کار کم کنیم چه قدر سود می کنیم

مساله را حل کردم (هنوز استاد راه حل را بر ما آشکار نساخته )، البته توضیح دادم که این مسائل بسیار پیچیده اند بستگی به متودولوژی پیشبرد پروژه مان دارد و استاد هم تایید کرد و گفت بله با فرض ساده سازی حل کنید

چیزی جالبی یاد گرفتم : به جز هزینه ی صرفه جویی شده ممکن است حتی 30 دقیقه کاهش باعث سودآوری شود چرا که امکان دو سانس بیشتر در سینما را می دهد و الان کمتر فیلم 120 دقیقه ای می سازند،‌ضرر ده است

به یاد DFD ها

می گویند نباید زود قضاوت کرد ، همین است دیگر ،‌درس تولید خیلی هم اقتصاد نیست،آن جلسه ی اول فقط برای این بود که حساب کار دستمان بیاید و اقتصادی فکر کنیم.

همه چیز استوری برد است، یک انیمیشن دو بار تمام می شود یک بار وقتی که استوری بود زده شد و بار دیگر وقتی تمام شد.

1) ایده  2) فیلمنامه 3) استوری بورد 3-1) صدای شاهد 3-2) استوری ریل 4) تست مدادی

این عکس را هم ببینید مشاهده

حیف که این درس تولید یک هفته در میان است حساب که کردم کل ترم شامل 4 یا 5 جلسه می شود. حیف ،‌به نظر من که برای انیمیشن تولید بسیار مهمتر از خواندن نظریات فروید  است خصوصا که آن ها تکراری اند و ما برای کنکور هم یک بار خوانده ایم. بگذریم …

کار دوست داشتنی ای که باید انجام دهیم این است که وقت مصاحبه بگیریم از یک شرکت داخلی و یا حتی خارجی و مراحل تولید آن شرکت را بررسی کنیم ،‌البته پر واضح است که کار ما کشف مراحل تولید نیست بلکه کشف اشکالاتی است که در روند تولید آن شرکت وجود دارد. یاد درسی افتادم در دوره ی کارشناسی باید به شرکت ها می رفتیم و نمودار DFD را در می آوردیم و نیازسنجی می کردیم و RFP می نوشتیم و یک کنفرانس یک ربعه می دادیم . آن موقع ویدئو پروژکتوراین قدر نبود ، ما روی transparency پرینت می گرفتیم و با overhead نمایش می دادیم

این جا را هم ببینید

استادی با مثال های مدرن

به این استادمان لقب «مردی با مثال های مدرن» را می دهم ،‌تماما در حین درس مثال هایی از نکات تولید،‌پشت صحنه ها، افراد ،‌نماها و ووو از انیمیشن ها و فیلم های روز دنیا می زند.

خیلی انگیزه بخش است. مرا بسیار به یاد درس مهندسی نرم افزار 1 می اندازد ،‌مثلا این نکته ی ظریف را ببینید :‌

دیزنی فیلمهایش را پیش نمایش می کند چرا؟ چون کسانی می آیند در پیش نمایش ها که خوره ی حرفه ای اند ،‌همان ها که افتخار می کنند فلان فیلم را مثلا 300 بار دیده اند ، این ها نیروی متخصص مفت اند ،‌حفظ اند که در کدام فیلم چه شد. اگر این نیروی متخصص جایی به دلش نشیند و نظری بدهد ،‌دیزنی شک نمی کند ، حرف این متخصص مجانی را گوش می دهد

تحقیق در مورد خط تولید انیمیشن

بخوانید مطلب تحقیق من را راجع به روند تولید انیمیشن  (pdf)